Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Poesia de Alexis karpouzos
25 mars 2022

Nous sommes morts et vivants - Alexis karpouzos

 

Όταν έρθει η μέρα αναρωτιόμαστε πού να βρούμε το φως σε αυτή την ατελείωτη σκιά; Η απώλεια που υποφέρουμε, ένας ωκεανός που πρέπει να διασχίσουμε. Εμείς τολμήσαμε την κοιλιά του θηρίου. Σε έχω δει σε εκατομμύρια μέρη. Σε έχω γνωρίσει με εκατομμύρια τρόπους. Συναντηθήκαμε ανάμεσα σε ερείπια, στάχτες και κόκαλα, τα χάσαμε όλα, αλλά βρεθήκαμε, είδα την καρδιά σου λιονταριού, και με τράβηξε. Είδα τη δημιουργία και την καταστροφή στα μάτια σου. Σε βλέπω εδώ στη λάσπη, στο βράχο, στις ακτίνες του ανατέλλοντος ηλίου. Είμαστε νεκροί και ζωντανοί, χίλιους Χριστούς έχουμε δει να ανεβαίνουν στον Γολγοθά, αλλά το περιστέρι δεν βρήκε ανάπαυση. Ήσουν εκεί που σχηματίστηκε το ηλιακό μας σύστημα, μου ψιθύρισες κάτι για το αιώνια αγάπη και μετά έπεσες από τα χέρια μου και όλα έγιναν φωτιά. Όλοι οι μύθοι σας έδειχναν πάντα.


Είμαστε άντρας και γυναίκα, φυτό και πέτρα, άμορφα και μορφή, χελιδόνι και αετός, φίδι και γαζέλα, φανταστικά πλάσματα του βάθους. Μας σταύρωσαν, μας χτύπησαν, τους έδεσαν σε κοντάρια και μας έκαψαν, μας τύλιξαν με χρυσά και ασημένια κοσμήματα, μετά εξύψωσαν κάποιον στον κόσμο και μετά γελοιοποιηθήκαμε. Σταθήκαμε μαζί μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, τα σώματά μας συμπιέστηκαν για τελευταία φορά, σάρκα με σάρκα, καθώς γίναμε εργαλεία για το πνεύμα. Αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι ο αδερφός μου, η αδερφή μου, το παιδί μου. Σε φρόντιζα από μικρός και εσύ με φρόντισες. Ήμασταν εραστές και φίλοι, αναγνωρίζαμε ο ένας τον άλλον με αμέτρητες μεταμφιέσεις, εδώ από τη μια και εκεί από την άλλη. Και στο τέλος το κάνει Δεν υπήρχε καμία πλευρά, μόνο αυτή η υπέροχη θηλιά, αυτός ο Ένας Κύκλος - μεγαλοπρεπής, υπέροχος, βασιλικός, διαχρονικός, εντελώς μυστηριώδης και κυριαρχεί σε όλα τα πράγματα. Αποτύπωσε με στην καρδιά σου, η αγάπη είναι τόσο δυνατή όσο ο θάνατος".  

 

alexis karpouzos

Alexis Karpouzos (Greek: αλέξης καρπούζος) is an internationally recognized Philosopher, Spiritual Teacher and Author. He is the Founder of the International Community of Learning, Research and Culture in Greece. Alexis karpouzos has published twelve books in Greek and four in English: 1.The self criticism of science, 2. Cosmology: philosophy and physics, 3.

https://www.amazon.com

alexis karpouzos

If I make a scientific inquiry into my body, I first find it is made of matter, like rocks and trees and rivers. As I look closer, I see that the matter of my body is animated, that it is alive.

https://www.goodreads.com

 

Publicité
Publicité
Commentaires
Poesia de Alexis karpouzos
  • L’originalité de la pensée de Alexis karpouzos c’est qu’elle traverse les champs les plus divers, les philosophies les plus opposées, pour les unir en une totalité souvent contradictoire et brisée.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Publicité
Archives
Publicité